Huis > Nieuws > Inhoud

We zullen praktische samenwerking tussen onze twee landen bevorderen en duurzame ontwikkeling van de ecologische omgeving bevorderen

Jul 24, 2018


Op 16 juli 2018 hield premier Li keqiang van de staatsraad van de Volksrepubliek China en president van de Europese raad Donald slagtand en president van de Europese commissie jean-claude juncker de 20e bijeenkomst van Chinese en eu-leiders in Beijing.


Beide partijen kwamen overeen om de gezamenlijke verklaring af te leggen over de twintigste porselein-eu-top en de gezamenlijke verklaring over klimaatverandering en schone energie. De gezamenlijke verklaring zet uiteen hoe de eu en China de politieke, technologische, economische en technologische samenwerking op het gebied van klimaatverandering en schone energie zullen versterken om de wereldwijde overgang naar een welvarende koolstofarme, klimaatbestendige economie, sociaal en schoon energiesysteem te bevorderen.


image.png


China en de eu verbinden zich ertoe vastberadenheid te tonen en met alle belanghebbenden samen te werken om de klimaatverandering aan te pakken, de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling ten uitvoer te leggen en lage mondiale broeikasgasemissies, klimaataanpassing en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Beide partijen benadrukten dat om een duurzame, veilige en concurrerende economie te ontwikkelen, de klimaatverandering aan te pakken en de transformatie van schone en koolstofarme energie te bevorderen, met name tot duurzame, betaalbare, stabiele, betrouwbare en moderne energiediensten, complementair zijn. doelen. Het aanpakken van klimaatverandering en het hervormen van het energiesysteem kan de werkgelegenheid, investeringskansen en economische groei aanzienlijk bevorderen.


Omdat we samen leven in een mondiaal dorp, is het onze plicht om de klimaatverandering te beschermen.

Humuszuur is een van de belangrijke schakels van de koolstofcyclus van de aarde. Alleen als de koolstofcyclus goed is en het klimaat goed is, kan de ecologische omgeving waarin mensen leven stabiel en duurzaam zijn.