Huis > Nieuws > Inhoud

De rol van bio-organische meststof

Jan 05, 2018

Microbiële meststof en bio-organische meststof, naast rijk humuszuur, fulvinezuur en aminozuren, bevatten allemaal een groot aantal nuttige micro-organismen, het kan niet alleen de grond aanpassen en verbeteren, bodemverdichting voorkomen, de pH van de grond in balans houden, de verspreiding van kwaadaardige bacteriën, verminderen het voorkomen van plantenziekten en insectenplagen, maar ook met vocht, temperatuur, het effect van toenemend vet. Tegelijkertijd zorgde het synergetische effect van microbiële meststof en bio-organische meststof op NPK-kunstmeststof ervoor dat we organische (hoog organisch materiaal), anorganische (grote, medium en sporenelementen) microbiële bacteriën (Bacillus subtilis) bereikten , Bacillus licheniformis, Bacillus megaterium, Bacillus jelly, Trichoderma, fotosynthetische bacteriën, etc.), de balans van bemesting, voeding en bemesting.


1, het synergetische effect van stikstofkunstmest


Het grootste deel van de stikstofhoudende meststof bestaat voornamelijk uit ammoniumbicarbonaat en ureum. De ammoniumstikstof is onstabiel van aard en zeer vluchtig. Na te zijn gemengd met bio-organische meststof, heeft de bio-organische meststof sterke functionele groepen zoals carboxylgroep en fenolcarboxylgroep, en heeft een sterke ionenuitwisselingscapaciteit en adsorptiecapaciteit, Kan het verlies aan ammoniumstikstof verminderen. Amide stikstofkunstmest, stikstof bevattend door de ureaseafscheiding van urease-afbraak in ammoniumcarbonaat nadat de planten kunnen worden geabsorbeerd. Als het amide stikstof in de alkalische bodem, zal de afbraak van ammoniumbicarbonaat ook worden veroorzaakt door het verlies van vluchtige aard, die amide gebruik van stikstof is niet hoog een van de redenen. Amidestikstof in combinatie met bio-organische meststof, amidestikstof heeft duidelijke synergieën. Ten eerste, de activiteit van urease, het vertragen van de ontleding van amidostikstof, het verminderen van vervluchtiging; de tweede is met amidestikstofvormingscomplex, en geleidelijk afgebroken om stikstof vrij te maken, zodat de effectiviteit van amidestikstof om de biologische bio-organische meststof tegelijkertijd uit te breiden activiteit de wortelontwikkeling van planten en in vivo stikstofmetabolisme kan bevorderen en stikstof bevorderen absorptie.


2, het synergetische effect van fosfaatkunstmest


Beschikbare fosfaatkunstmest die op de bodem wordt aangebracht, oplosbare fosfor wordt gemakkelijk door de bodem gefixeerd, in zure grond wordt fosfor hoofdzakelijk door vrije ijzer- en aluminiumionen gefixeerd; in alkalische grond is fosfor hoofdzakelijk calciumfixatie, de resultaten van de omzetting van beschikbare fosfor in fosfor met vertraagde afgifte. Zelfs ongeldige fosfor, seizoensgebonden fosforgebruik is slechts 10-20%. Nadat bio-organische meststof was toegevoegd, kon de fixatie van in water oplosbaar P worden omgekeerd, de vertraagde en niet-effectieve omzetting van beschikbare P kon worden vertraagd, en de organische stof opgelost en opgelost verhoogde de verplaatsingsafstand van P in de grond en bevorderde de opname van P door het wortelstelsel.


3, het synergetische effect van potas


Organische stof bevat functionele groepen die de opslag van kaliumionen kunnen absorberen, zowel om het verlies van water in de grond en uitloging van grond te voorkomen, maar ook om de fixatie van klei in de klei te voorkomen. Sommige delen van organisch materiaal, zoals humuszuur, humuszuur, laag humuszuur, kaliumsilicaat, kaliumspaatspaat en andere mineralen hebben een oplossend effect, je kunt het langzaam ontbinden, de afgifte van kalium verhogen en het gehalte aan beschikbaar kalium verbeteren.


4, de synergieën van kunstmest


Er is een aanzienlijke hoeveelheid sporenelementreserves in de grond, maar vanwege het antagonisme van de elementen en het fixerende effect van de grond en de chemische combinatie van bepaalde zuurradicalen kunnen te weinig effectieve delen worden geabsorbeerd door de planten. Organische materie en onoplosbare sporenelementen kunnen voorkomen complexering reactie oplosbaar te produceren, gemakkelijk geabsorbeerd door de organisch zure spoorelement complexen, is bevorderlijk voor de absorptie van plantenwortels en bevorderen plant absorptie van sporenelementen van de wortels naar het bovenstuk Transfer, van sommige bladeren naar andere bladeren verspreiden.E-mail: info@agronaturetech.com