Huis > Nieuws > Inhoud

Vertel het verhaal van Humic Acid Spring

May 02, 2018

1. De eerste lente van humuszuur "gecentreerd op de harmonie van bodem en kunstmest"

1) Oorsprong van het verhaal: onthul het humusachtige bodemzuur.

De kennis van humuszuur in de bodem gaat terug tot 258 jaar. In die tijd begrepen mensen het "zwarte ding" in de grond niet, altijd gedacht dat "geest" "raar deed". Later noemden bodemwetenschappers het 'donkere materie'. Pas in 1761 kwam het eerste boek over de landbouwchemie, "de principes van de landbouwchemie" (door Wallace Wallerius), op de proppen met de naam "humus". In 1786 was de Duitse Achard de eerste die het zuur uit een turfoplossing extraheerde en vervolgens humuszuur sloeg (landbouwchemici begonnen te 'planten'). Later, in 1797 en 1807, haalden Vauquelin en Thomson Thomson uit Duitsland humuszuur uit ontbonden plantenresten en bodem met behulp van loog. Na 47 jaar wordt uiteindelijk het evolutieproces van "zwart spul, donkere materie, humus en humuszuur" gevormd. De meest diepgaande "donkere materie" in de bodem is humuszuur.


2) Ontwikkeling van het verhaal: wetenschappelijk begrip van humuszuur in de bodem.

Menselijk gebruik van humuszuur dateert al 210 jaar geleden. In 1809 stelde de Duitse landbouwingenieur Albrecht Daniel Thae (1752-1828) de "bodemhumus voedingstheorie" voor. Bodemvruchtbaarheid, dacht hij, het hangt allemaal af van het gehalte aan humus (kernmateriaal humuszuur), humus is de enige voedingsstof in de bodem, mineralen kunnen alleen indirect de opname van humus versnellen. Menselijk gebruik van bodem humuszuur voor de begeleiding van deze theorie van "natuurlijke input, natuurlijke output" landbouwproductie, de vorming van de "bodemvruchtbaarheid zelfvoorziening" agrarische productiemodus, open de prelude van menselijk gebruik van humuszuur. Het was pas in 1840 dat de Duitse chemicus Liebig (Justus von Liebig, 1803-1873) "theorie van minerale plantenvoeding" naar voren bracht, "grond humusvoedingsleer verwierp", in de praktijk groeide de kunstmestindustrie snel en veranderde ook de gebruik van bodem humuszuur landbouwproductiemodus.


3) De praktijk van het verhaal: industrieel gebruik van humuszuur.

Humuszuur werd in China ontwikkeld door industrialisering op menselijke schaal. In 1974 bracht de deelstaatraad de "nationale kwestie [1974] 110" uit, namelijk "rapport over actieve test, promotie en ontwikkeling van humuszuurmeststof" door het ministerie van vuur en landbouw. In 1979 gaf de deelstaatraad het document "guofa [1979] 200" uit, namelijk het rapport van de economische commissie van de staat over de versterking van de alomvattende benutting van humuszuur. De twee documenten maakten de weg vrij voor de grootschalige ontwikkeling en het gebruik van humuszuur. Onder hen hebben de 'vijf belangrijke functies' van humuszuur in de landbouwtoepassing wereldwijd de aandacht getrokken en spelen nog steeds de rol van fundament. Al bijna 30 jaar, onder leiding van China humuszuur industrie vereniging, de industrie die zich bezighoudt met humuszuur landbouwgebieden gerelateerde theorie, technologie en product onderzoek, heeft al het groene humuszuur meststof product systeem, het groene pesticide producten systeem, groene derivaten gevormd systeem, volledig in staat tot bron, voorwaardelijke garantie voedselveiligheid in productie. Vooral in de afgelopen 10 jaar, de wereld steeds meer studies over de rol van humuszuur, is er een stijgende trend in aantal, China humuszuur aantal, totale aangehaalde frequentie van literatuuronderzoek zijn de hoogste in de wereld, voor de Verenigde Staten , Duitsland en andere landen. Dit weerspiegelt niet alleen de ontwikkeling en voortgang van humuszuuronderzoek in de wereld in de afgelopen 10 jaar, maar bewijst ook dat China de wereldleider is in de ontwikkeling van humuszuuronderzoek. Momenteel is het om de bouw van permanente basislandbouwgronden te verbeteren en de kwaliteit van cultuurgrond te verbeteren, om humuszuur de grond volledig te laten behouden als de "meester" van de aarde.


2. Conclusie

De constructie van "gemeenschap van gemeenschappelijke lotsbestemming" kan niet los worden gezien van de landbouw en de "harmonie van grond en kunstmest" is de hoeksteen. In het nieuwe tijdperk moeten we actief reageren op de oproep van secretaris-generaal Xi JinPing en een nieuwe relatie opbouwen tussen "harmonie van bodem en meststoffen" met de "twee kernen" van humuszuur. In het voorjaar zijn de bloemen vers, de honing is geurig, laat de striders de vruchten van het nieuwe tijdperk hebben, we zullen afwachten.