Huis > Nieuws > Inhoud

Potassium Humate Content Analysis

Oct 18, 2017

In de analytische chemie worden natriumhydroxide en kaliumhydroxide vaak door elkaar gebruikt. Maar sommige applicaties kunnen niet veranderen. Zoals waterstofgenerator, gespecificeerd met kaliumhydroxide. Medische natriumkalk, gespecificeerd met natriumhydroxide. Natriumhydroxide hygroscopisch dan kaliumhydroxide is sterk, dus het kaliumhydroxide dat vaak wordt gebruikt in chemische analyse. Op dezelfde manier als u het als een droogmiddel met natriumhydroxide gebruikt. Als u bijvoorbeeld medische natriumkalk zegt, gespecificeerd met natriumhydroxide. Maar twee van de natriumhydroxide tot goedkopere prijs, wanneer het natriumhydroxide kan vervangen.

Beide zijn zeer corrosief en mogen niet in contact komen met metalen containers, en ze moeten worden verzegeld en bewaard. Er is geen verschil tussen hen.

De fysische eigenschappen van natriumhydroxide:

Het enige product is kleurloos transparant kristal, relatieve dichtheid 2.130, smeltpunt is 318.4 ℃. Het kookpunt van 1390 ℃. Natronloog markt is een vaste en vloeibare twee: zuivere witte vaste bijtende soda, blokken, blad, staaf, korrelig, zeer bros. Pure vloeibare bijtende soda is een kleurloze transparante vloeistof. Vaste bijtende soda heeft een sterke hygroscopiciteit. Het is oplosbaar in water en wanneer het is opgelost, is het erg alkalisch en voelt het vettig aan. Oplosbaar in ethanol en glycerine; Het is niet oplosbaar in aceton en ether. Het is zeer corrosief en heeft een corrosief effect op vezels, huid, glas en keramiek. Wisselreactie met chloor, broom, jood en andere halogenen; Het zout en water worden gevormd door de neutralisatie van zuren.

De fysische eigenschappen van kaliumhydroxide:

Wit rhombisch kristal, industriële producten is wit of lichtgrijs blok of clubvormig. Relatieve dichtheid 2.044 (20 ℃), smeltpunt is 360.4 ℃. Het kookpunt van 1320 ~ 1324 ℃. Oplosbaar in water, opgelost bij het vrijkomen van een groot aantal oplossingswarmte, sterke waterabsorptie, kan het vocht in de lucht absorberen en opgelost, en geleidelijk kooldioxide opnemen in kalium. Oplosbaar in ethanol, enigszins oplosbaar in ether. Sterk alkalisch en bijtend, de eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van natronloog.

Inhoudsanalyse: accuraat genoemd monster is ongeveer 1,5 g, oplosbaar in 40 ml nieuw kook- en koelwater, koud tot 15 ℃, met fenolftaleïne-testoplossing (TS - 167) enkele druppels, met 1 mol / L zuurtitratie. Wanneer roze verdwijnt, noteer dan de hoeveelheid verbruikt zuur, voeg methyl oranje testoplossing (TS -148) toe en ga door met titreren totdat het roze constant is. Noteer het totale volume aan zuren dat nodig is voor titratie. Elke Ml van 1 mol / L zwavelzuur is equivalent aan 56.11 mg totale alkaliteit (KOH).