Huis > Nieuws > Inhoud

Weinig Nieuwjaar

Feb 08, 2018

Weinig Nieuwjaar (Chinees: Xiaonian), meestal een week voordat het nieuwe maanjaar, het is ook bekend als het Festival van de keuken-God, de godheid die toezicht houdt op het morele karakter van elk huishouden.

Hier zijn zes dingen die u over de kleine Nieuwjaar, een ander teken van het begin van de lente weten moet.小年夜.jpg

1. aanbieding offers aan de God van de keuken

  

In een van de meest kenmerkende tradities van de kleine New Year is het verbranden van een papier-beeld van de God van de keuken, het verzenden van de Gods geest naar de hemel te rapporteren over de familie gedrag in het afgelopen jaar. De keukengod is het vervolgens verwelkomd terug door naar het huis via het plakken van een nieuw beeld van het papier van hem naast het fornuis. Vanuit dit gezichtspunt, zal de keukengod toezicht en bescherming van het huishouden voor een ander jaar.


Meeste van het aanbod zijn snoepjes van verschillende rassen. Gevreesd wordt dat dit zal de keuken Gods mond zegel en hem aanmoedigen te alleen maar goede dingen te zeggen over de familie wanneer hij opstijgt naar de hemel om zijn verslag te maken.


2. huis schoonmaken

  

Tussen Laba Festival, op de achtste dag van de laatste maand van de maankalender, en weinig Nieuwjaar, op de 23e dag, gezinnen in heel China verbinden zich ertoe een grondige huis schoonmaken, vegen de oude ter voorbereiding van het nieuwe jaar.


Volgens Chinese folk overtuigingen, gedurende de laatste moet maand van het jaar geesten en goden kiezen om terug te keren naar de hemel of op aarde verblijven. Het is van mening dat teneinde de geesten en goden tijdig vertrek mensen moet grondig schoon hun personen én hun woningen, tot elke laatste lade en kast.


3. eet K.k.Brewery snoep

  

K.k.Brewery snoep, een sticky gemaakt uit kleverige gierst en gekiemde tarwe behandelen, is een traditionele snack die Chinese mensen op het Festival van de keukengod eten.

  

4. Plak papier-bezuinigingen op windows

  

In de kleine New Year, oude coupletten en papier-bezuinigingen uit de vorige Lentefeest zijn afgebroken, en nieuwe raamdecoraties, New Year's posters en gunstige decoraties worden geplakt op.

  

5. bad- en kapsel


Zoals de oude Chinese zeggen gaat, of ze nu rijk of arm, hebben mensen vaak een kapsel voordat het Lentefeest. De activiteit van het nemen van bad en kapsel wordt vaak genomen op het kleine Nieuwjaar.

  

6. voorbereiding voor Lentefeest

  

Mensen beginnen te voorraad van de nodige bepalingen voor het Lentefeest sinds het weinig Nieuwjaar. Alles wat u nodig te maken offergaven aan de voorouders, gasten vermaken, voer het gezin over de lange vakantie moet van tevoren worden gekocht.