Huis > Nieuws > Inhoud

Humuszuur verscheidenheid van soorten

Oct 09, 2017

Humuszuren zijn divers. Natuurlijk mineraal humuszuur is voornamelijk dierlijke en dierlijke resten na microbiële afbraak van de vorming van organisch materiaal, veel voorkomend in de bodem, turf en verweerde steenkool, de groei van planten en het bodemecosysteem speelt een belangrijke rol.

Humuszuurmeststoffen spelen een belangrijke rol bij humuszuur, gevolgd door enkele grote, sporen-, microbiële en andere voedingsstoffen. Complexe structuur en eigenschappen van humuszuren, natuurlijk besloten om humuszuurmeststof te gebruiken, is een multifunctionele organische meststof. Onder hen is de verbetering van de bodemeigenschappen een van de belangrijkste functies van humuszuur.

Verbeterde zure grond en zoute grond

De aggregaatstructuur is de basis van bodemvruchtbaarheid. Lokale toepassing van humuszuurmeststoffen heeft aangetoond dat humuszuurmeststoffen de aggregaatstructuur van de bodem kunnen verhogen. Volgens de Chinese Academy of Sciences Shenyang ecologische applicatie test, de toepassing van humuszuur meststof bodem water-stabiele aggregaten steeg met 10% tot 20%; de toepassing van bio-humuszuur samengestelde meststoftest, bodemwater stabiele aggregaatstructuur ook aanzienlijk toegenomen. Na het gebruik van kunstmest, bodem los, sterke plantengroei, verhoogde bodemweerstand.

Het belangrijkste gebruik van humuszuurproducten in de landbouw

1, kan celdeling en groei bevorderen om het gewas te stimuleren om wortel te schieten, kan worden gebruikt als een natuurlijk wortel poeder, kan ook worden gebruikt voor zaad dressing en dip root gebruik.

2, kan sterk verbeteren van het suikergehalte van de oogst, zodat gewassen met anti-verwelking vermogen om rotten, wortelrot te voorkomen, ongedierte en ziekten te verminderen, verminderen bladmonding stomatale opening kracht, verminderen blad transpiratie, zodat het lichaam van water om de situatie, Is een natuurlijke sterke droogteresistentiemiddel.

3, om de bodemstructuur te verbeteren, de vorming van bodem aggregaat structuur te bevorderen, de ontbinding van organische stof conversie te versnellen, met name voor langdurig eenmalig gebruik van chemische meststoffen, machine reparatie, bouwland veroorzaakt door aanzienlijke bodemverbetering effect.

4, neutraliseren van de pH van de bodem, om de pH waarde van de bodem te verzoenen, te verhogen sporenelementen van de wortel naar de bladeren of andere delen van de werking van het aantal versnelde metabolisme van de absorptie van het primaire product, waardoor de kwaliteit van landbouwproducten.

Humuszuurproducten zijn het belangrijkste gebruik in de industrie

1, briketbinder. Voeg een kleine hoeveelheid goed graan toe, een goede verdeling van het oppervlak, zodat de briket genoeg warmte en koude sterkte en stabiliteit heeft.

2, keramische additieven. Kan de keramische knuppelsterkte van ongeveer 80% verbeteren, de plasticiteitsindex van 40% of meer, kan de modder verhogen, de slurriestroom van meer dan 50% verglazen, is een goede gelant, om het groene lichaam van blauwe bloemen en zijn absorptievermogen te verbeteren van glazuur

3, olie boorhulpmiddelen. Kan de smering van de muur verbeteren, het anti-inklappatrooneffect is aanzienlijk.

4, kan worden gebruikt als feed, medische additieven, ketel wasmiddelen en waterkwaliteit stabilisator.