Huis > Nieuws > Inhoud

Hoe organische meststof toe te passen

May 11, 2018


blob.png

Biologische organische meststoffen worden op grote schaal toegepast in de wereld, sommige landen passen 45% ~ 60% toe en Amerika 50%. De toegepaste hoeveelheid organische mest in China is goed voor slechts 25% van de totale hoeveelheid kunstmest, waarvan slechts 1% ~ 2% wordt geproduceerd in de fabriek. Op dit moment is het totale aantal bio-kunstmestbedrijven meer dan 850, en de jaarlijkse productie is ongeveer 8,5 miljoen ton. In de afgelopen jaren zal China's bio-organische meststofmarkt jaarlijks met een snelheid van 5% groeien, een belangrijke rol spelen in de landbouwproductie en de ontwikkeling van de landbouw bevorderen.

blob.png

Hoe organische meststof te gebruiken


1) Voeg organische meststof toe, verminder meststof

Uitgebreide voedingsstoffen voor de aanvoer nodig voor de groei van gewassen: het gehalte aan meststoffen is hoog, het bemestingseffect is snel, maar de duur van de korte, afzonderlijke voedingsstoffen, organische mest daarentegen, een mengsel van organische mest en kunstmest kan elkaar aanvullen, ontmoeten de behoeften van de gewasvoedingsstof voor het seizoen met.


2) Conserveer voedingsstoffen, verminder verlies en verbeter de opname van voedingsstoffen door het gewas

De oplosbaarheid van de chemische meststof is groot, wat na het aanbrengen een hoge osmotische druk op de bodem veroorzaakt, die de opname van voedingsstoffen en water beïnvloedt en de kans op verlies van voedingsstoffen vergroot. Indien gecombineerd met organische mest, kan het dit nadeel overwinnen en de opname van voedingsstoffen en water bevorderen.


3) Stel grond ph effectief in en verbeter de bodemstructuur.

Alkalische bodems hebben een enkele zure chemische meststof. Nadat ammonium door de plant is geabsorbeerd, wordt het resterende zuur gecombineerd met het zuur dat wordt geproduceerd door de waterstofionen in de grond, wat kan leiden tot een toename van de zuurgraad en verergering van de grond. Indien gecombineerd met organische mest, kan het de buffercapaciteit van de bodem verbeteren, de ph-waarde effectief aanpassen, zodat de zuurgraad van de bodem niet zal toenemen.


4) Versnel de vorming van bodemaggregaten en verbeter de fysische en chemische eigenschappen van de bodem.

Organisch - anorganisch aggregaat is van belang voor de bodemvruchtbaarheid. Hoe beter de bodem fysische eigenschappen, de bodem vruchtbaar, de bodembehoud, het water, het vermogen van de meststof sterker, hoe beter de ventilatie, hoe beter de groei van de wortels van de gewassen.