Huis > Nieuws > Inhoud

De effecten en verschillen van humuszuur, geel humuszuur en aminozuur.

May 23, 2018

1. Humuszuur


Humuszuur is het stoffelijk overschot van planten en dieren, voornamelijk door microbiële afbraak en transformatie van plantenresten en een reeks complexe chemische reacties, die organische materie vormen. Vanuit het micro-perspectief, het is samengesteld uit aromatische en een verscheidenheid aan functionele groepen van organische polymeer, is voornamelijk samengesteld uit koolstof, waterstof, zuurstof, stikstof en zwavel-elementen, is een soort van multivalent polycondensaat type fenolische aromatische verbindingen en stikstofverbindingen. Zijn functie is goede fysiologische activiteit en absorptie, complexatie, uitwisseling enzovoort. Het wordt wijdverspreid in laagwaardige steenkool, dierlijk afval, organische meststof, grond, watersedimenten, dierlijke en plantaardige resten.

We zien de zwarte grond, omdat het humuszuur bevat, steenkool op een laag niveau, zoals verwering van steenkool, bruinkool, turfzuurgehalte in de hoogste (30% 80%), gevolgd door organische compostinhoud is 5% - 20 %. Elke kunstmatige oxidatie, zoals lucht, ozon of salpeterzuurbehandeling, kan regeneratie humuszuur vormen.

Volgens de oplosbaarheid en kleurclassificatie in oplossing, kan het in drie groepen worden verdeeld: ten eerste, het deel dat oplosbaar is in aceton of ethanol heet bruinrotzuur; Ten tweede is onoplosbaar in aceton zwarte rot; Ten derde wordt het deel dat oplosbaar is in water of verdund zuur geelrot genoemd.

Het wordt gebruikt voor landbouw als voedingsadditief, wortel- en wortelmeststoffenadditieven, bodemverbeteraar, plantengroeiregulator, bladbemesting, antikoudmiddel, droogteresistent middel, samengestelde meststofsynergist, enz. Humuszuurmeststof, die wordt gecombineerd met stikstof en fosfor, heeft als functie het verhogen van de efficiëntie, het verbeteren van de bodem, het stimuleren van de groei van gewassen en het verbeteren van de kwaliteit van landbouwproducten. Magnesium humate, zum humate, humuszuur en ureum bleken een goed effect te hebben bij het aanvullen van bodemgebrek van magnesium, zinkdeficiëntie en ijzertekort in fruitbomen. De combinatie van humuszuur en herbicide, atrazine en andere pesticiden kan de werkzaamheid verbeteren en de ontgifting remmen. Natrium humate is effectief voor de behandeling van appelboomrot.


2. Fulvinezuur


Brede betekenis is de plantengroeiregulator, kan de plantengroei bevorderen is bijzonder gepaste controle van de stoma van het bladblad openheid, vermindering van transpiratie, tegen droogte heeft belangrijk effect, kan het vermogen van kunst verbeteren, productie verhogen en kwaliteit verbeteren, belangrijkste toepassingsobject voor tarwe , maïs, zoete aardappelen, maïs, rijst, katoen, pinda's, koolzaad, tabak, zijderups, meloenen en fruit, groenten, enz .; Kan worden gemengd met een niet-alkalisch pesticide en vaak synergetisch effect.


3. Aminozuren


Aminozuren hebben drie rollen bij de groei van planten: ten eerste de aanvullende bron van organische stikstofvoeding; Ten tweede, het chelaatvormende middel van metaalionen. Aminozuren hebben de functie van het chelerende metaalion, gemakkelijk te planten in de benodigde hoeveelheid elementen en sporenelementen (calciummagnesiumijzer mangaanzink koper molybdeen boor, enz.) Om de plant het lichaam te laten dragen, het gebruik van de plant voor een verscheidenheid aan voedingsstoffen; Ten derde, enzymbevorderende bereiding. Aminozuren zijn promoters en katalysatoren voor de synthese van enzymen in planten, die een belangrijke rol spelen bij het metabolisme van planten. Aminozuren worden echter gemakkelijk geassimileerd / afgebroken door bacteriën in de grond, dus ze mogen niet worden gebruikt als basismeststof in de bodem. In plaats daarvan wordt het tot bladoppervlaktemeststof gemaakt, die op de bladeren wordt gespoten zodat planten aminozuren en andere elementen rechtstreeks via de bladeren kunnen opnemen.