Huis > Nieuws > Inhoud

BASF betreedt Indiase gewasbeschermingsmarkt voor rijst

Feb 13, 2017

Rijstboeren in India kunnen de productiviteit en het inkomen verhogen met behulp van BASF gewasbeschermingsoplossingen voor rijst, die nu voor het eerst in het land verkrijgbaar zijn.

"Ons doel is de Indiase rijsttelers te ondersteunen om hun volledige potentieel te realiseren. We zullen BASF's expertise in moderne, duurzame landbouw inzetten voor de behoeften van de Indiase rijstgroeiegemeenschap, "zei Markus Heldt, voorzitter van de afdeling Gewasbescherming van BASF bij de lancering in Hyderabad, India. BASF is een wereldwijde leider in gewasbescherming, met een wereldwijde verkoop van meer dan € 5,8 miljard in 2015.

Rijst is India's belangrijkste voedselgewas, met meer dan 100 miljoen ton geproduceerd per jaar. India is bovendien een belangrijke exporteur van rijst naar de wereldmarkt en exporteert meer dan 10 miljoen ton per jaar met aanzienlijke mogelijkheden om de productie verder te verhogen. "Met ons nieuwe aanbod voor rijst in India, versterken we onze bijdrage aan het voldoen aan de groeiende vraag naar landbouwtechnologieën in India, een van de grootste landbouwmarkten ter wereld," zei Heldt.

Met deze lancering biedt BASF uitgebreide oplossingen voor het effectief beheren van belangrijke rijstziekten, onkruid en ongedierte, terwijl wordt voldaan aan de verwachtingen van consumenten ten aanzien van gezond en kwalitatief hoogstaand voedsel. Deze omvatten de fungiciden Seltima en Adexar, die een aantal persistente rijstziekten bestrijden, waaronder schimmelziekte en ontploffing. Seltima is een BASF AgCelence-fungicide, dat niet alleen ziektes onder controle heeft, maar ook hogere opbrengsten oplevert. BASF-herbicide Basagran zal ook in India worden geïntroduceerd, om moeilijke onkruidproblemen op te lossen waarmee Indiase boeren worden geconfronteerd. In de komende drie jaar zullen in India extra producten worden geïntroduceerd om te voldoen aan de groeiende behoefte aan moderne landbouwoplossingen, waaronder ultramoderne onkruidverdelgers, fungiciden en insecticiden.

BASF heeft een speciaal team van bijna 200 gewasbeschermingsdeskundigen in India in dienst om een ​​directe aanwezigheid op de markt te garanderen en is een van India's toonaangevende leveranciers van geavanceerde gewasbeschermingsoplossingen voor alle belangrijke gewassen, waaronder sojabonen, maïs, katoen, tarwe, fruit en groenten. en nu rijst. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe actieve ingrediënten die plaagorganismen op unieke manieren kunnen bestrijden. BASF heeft in 2015 een Agricultural Research Station in Pune opgericht, dat zich richt op lokaal en wereldwijd landbouwonderzoek. Het exploiteert ook een wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op zijn Thane-locatie in Navi Mumbai, met de nadruk op organische synthese, geavanceerd onderzoek naar processen en formuleringen, ontdekkingschemie voor moderne landbouwoplossingen en moleculaire modellering. In 2015 heeft BASF wereldwijd ongeveer € 500 miljoen geïnvesteerd in onderzoek naar gewasbescherming.

"Met initiatieven zoals Make in India, Smart Cities en Swachh Bharat, staat India tegenwoordig in het teken van snelle, duurzame ontwikkeling. Dat betekent een enorme groei in de eisen van de bevolking voor beter voedsel, huisvesting en mobiliteit, evenals schoon voedsel, water en lucht. Dit biedt enorme kansen voor de chemische industrie en BASF. En BASF investeert actief in India om deze kansen te realiseren, "zei Dr. Raman Ramachandran, voorzitter van BASF-bedrijven in India.

De BASF-groep heeft in de afgelopen vier jaar bijna € 300 miljoen geïnvesteerd in zowel productie als innovatie, in de ondersteuning van lokale industrieën, waaronder wetenschappelijke landbouw en voedselproductie, in duurzaam transport, vervuiling en emissiebeheersing, en in energie-efficiënte gebouwen en infrastructuur.


Bron van www.agribusinessglobal.com