Huis > Nieuws > Inhoud

Aminozuur De fysische en chemische eigenschappen

Sep 05, 2017

Aminozuren zijn de basiscomponenten van een klasse van organische verbindingen die amino- en carboxylgroepen bevatten. In brede zin is een organische verbinding die een alkalisch aminozuur bevat dat een zure carboxylgroep bevat, maar het algemene aminozuur, de structuureenheid die het eiwit vormt.

Aminozuren zijn de basisstoffen die het eiwit vormen dat nodig is voor diervoeding. Organische verbindingen die alkalische aminozuren en zure carboxylgroepen bevatten. De aminogroep is alfa-amino op alfakoolstof. De aminozuren die eiwitten vormen zijn meestal alfa-aminozuren.

Aminozuren kunnen via het metabolisme de volgende rollen in het lichaam spelen: om zuren, hormonen, antilichamen, creatine, enz. Te worden. Ga naar koolhydraten en vetten; Het oxideert koolstofdioxide en water en ureum en produceert energie.

De fysische en chemische eigenschappen

Aminozuren als kleurloos, meer dan 200 ℃, smeltpunt dan het gemiddelde veel hogere smeltpunt van organische verbindingen. Alfa-aminozuur heeft vier verschillende aroma's van zuur, zoet, bitter en vers. Monosodium glutamaat en glycine zijn de meest gebruikte smaakstoffen. De aminopas is in het algemeen onoplosbaar in water, zuuroplossing en alkalische oplossing, niet oplosbaar of oplosbaar in organische oplosmiddelen zoals ethanol of ether. Aminozuren in de wateroplosbaarheid van het verschil is erg groot, zoals de minimale oplosbaarheid tyrosine, 25 ℃, tyrosine loste slechts 0,045 g 100 g water op, maar in hete handdoek is de oplosbaarheid van tyrosine groter. Lysine en speramaat zijn vaak aanwezig in de vorm van zoutzuur, omdat ze in hoge mate oplosbaar zijn in water en moeilijk te kristalliseren zijn vanwege de vervloeiing.

(1) de kleur en kleur van verschillende gangbare aminozuren zijn gemakkelijk kleurloze kristallen te zijn, en de kristallijne vorm varieert met de structuur van aminozuren. I-monoglutaminezuur is bijvoorbeeld een tetragon en D-monoglutaminezuur is een ruitvormige schilfer.

(2) aminozuurkristallisatie van hoog smeltpunt, smeltpunt is in het algemeen 200 ~ 200 ℃, veel aminozuren in of nabij het smeltpunt zullen worden afgebroken tot amine en CO2.

(3) de meeste aminozuren met oplosbaarheid zijn oplosbaar in water. De oplosbaarheid van verschillende aminozuren in water is anders, zoals oplosbaarheid van lysine, arginine en proline. De oplosbaarheid van tyrosine, cysteïne en histidine is erg klein. Allerlei aminozuren zijn oplosbaar in sterke basen en sterke zuren. Maar aminozuren zijn onoplosbaar of enigszins oplosbaar in ethanol.

(4) smaakaminozuren en hun derivaten hebben een bepaalde smaak, zoals zuur, zoet, bitter, enz. De smaak van de soort is gerelateerd aan het type aminozuur en de driedimensionale structuur. In het algemeen gesproken heeft het d-type aminozuur een zoete smaak en de zoete intensiteit daarvan is hoger dan het overeenkomstige L1-aminozuur.

(5) de ultravioletabsorptie-eigenschappen van verschillende gangbare aminozuren hebben geen vermogen om zichtbaar licht te absorberen. Maar tyrosine, tryptofaan en fenylalanine hebben duidelijke fotoabsorptie in het ultraviolette gebied. De meeste eiwitten bevatten deze drie aminozuren, met name tyrosine. Daarom kan het eiwitgehalte kwantitatief worden gedetecteerd door UV-absorptiekarakteristiek van een golflengte van 280hm.

Een belangrijke optische eigenschap van aminozuren is de absorptie van licht. 20 soorten Pr - AA waren lichtabsorptie in het zichtbare gebied in het ultraviolette gebied (<220 nm)="" hebben="" de="" lichtabsorptie="" in="" het="" ultraviolette="" gebied="" (nabij="" ultraviolette="" band)="" (220="" nm="" tot="" 300="" nm)="" slechts="" drie="" aa-lichtabsorptievermogen,="" de="" drie="" soorten="" aminozuren="" zijn="" fenylalanine,="" tyrosine="" en="" tryptofaan,="" omdat="" zij="" r="" de="" base="" zijn="" die="" geconjugeerde="" dubbelbandsystemen="" met="" benzeenring=""> Styreen acryl AA maximale lichtabsorptie bij 259 nm, kaas AA bij 278 nm, kleur AA bij 279 nm, eiwitten bevatten over het algemeen drie soorten AA-residuen, dus de maximale absorptie bij een golflengte van ongeveer 280 nm, dus de spectrofotometrische methode kan worden gebruikt handig voor het bepalen van het eiwitgehalte. De basis van de spectrofotometrische bepaling van het eiwitgehalte is de wet van lambert-bier. De absorptie van de eiwitoplossing bij 280 nm is evenredig met de concentratie ervan.