Huis > Nieuws > Inhoud

Aminozuurbereiding

Oct 09, 2017

Aminozuur is een verbinding waarin het waterstofatoom op de carbonylgroep van het carbonzuur is gesubstitueerd met een aminogroep en het aminozuurmolecuul bevat zowel de aminogroep als de carboxylgroep. Net als het hydroxyzuur, kunnen de aminozuren worden verdeeld in α-β-, γ -... w-aminozuren volgens de verschillende posities van de aminogroepen op de koolstofketen, maar de aminozuren verkregen door de hydrolyse van de eiwitten zijn beide α-aminozuren Er zijn slechts twintig soorten, dit zijn de basiseenheden waaruit het eiwit bestaat.

Aminozuren zijn de basisstoffen die het eiwit vormen dat nodig is voor diervoeding. Is een organische verbinding die een basische aminogroep en een zure carboxylgroep bevat. De aminogroep is een a-aminozuur gehecht aan de a-koolstof. De meeste aminozuren waaruit het eiwit bestaat, zijn a-aminozuren.

Aminozuren in het menselijk lichaam door metabolisme kunnen de volgende effecten hebben: ① synthetisch weefselproteïne; ② in zuren, hormonen, antilichamen, creatine en andere ammoniakstoffen; ③ in koolhydraten en vetten; ④ oxidatie van koolstofdioxide en water en ureum, energie opwekken

Aminozuren voor het kleurloze lichaam, het smeltpunt van meer dan 200 ℃, hoger dan het gemiddelde smeltpunt van organische verbindingen. a-aminozuur zuur, zoet, bitter, fris 4 verschillende smaak. Glutaminezuur mononatriumzout en glycine is de grootste hoeveelheid smaakkruiden. Aminopas is in het algemeen oplosbaar in water, zure oplossing en alkalische oplossing, onoplosbaar of slecht oplosbaar in ethanol of ether en andere organische oplosmiddelen. De oplosbaarheid van aminozuren in water is heel anders. De oplosbaarheid van tyrosine is bijvoorbeeld het kleinst. Bij 25 ° C lost tyrosine slechts 0,045 g op in 100 g water, maar de oplosbaarheid van tyrosine in warm water is groot. Lysine en arginine bestaan ​​vaak in de vorm van hydrochloride, omdat ze gemakkelijk oplosbaar zijn in water, vanwege deliquescentie en moeilijk te produceren kristallen.

(1) kleur en kleur Een verscheidenheid aan gangbare aminozuren worden gemakkelijk kleurloze kristallen, de kristalvorm als gevolg van de structuur van aminozuren varieert. Zoals L-glutaminezuur voor het vierkolige cilindrische kristal, was D-glutaminezuur diamantachtig kristal.

(2) smeltpunt aminozuur kristallisatie van het smeltpunt is hoog, over het algemeen 200 ~ 300 ℃, veel aminozuren op of in de buurt van het smeltpunt zullen afbreken in amine en CO2.

(3) oplosbaarheid De meeste aminozuren kunnen in water worden opgelost. De oplosbaarheid van verschillende aminozuren in water is anders, zoals lysine, arginine, de oplosbaarheid van proline is groter, tyrosine, cysteïne, de oplosbaarheid van histidine is erg klein. Een verscheidenheid aan aminozuren kan worden opgelost in sterk alkali en sterk zuur. Maar aminozuren zijn onoplosbaar of enigszins oplosbaar in ethanol.

(4) smaak van aminozuren en hun derivaten hebben een bepaald smaakgevoel, zoals zuur, zoet, bitter enzovoort. De smaak van de soort en het type aminozuren, driedimensionale structuur. Van de driedimensionale structuur zijn in het algemeen D-type aminozuren zoet, de zoetheid van de hoger dan de overeenkomstige L-type aminozuren.

(5) UV-absorptie-eigenschappen van een verscheidenheid aan gangbare aminozuren op het zichtbare licht hebben geen absorptiecapaciteit. Maar tyrosine, tryptofaan en fenylalanine in het ultraviolette gebied hebben een duidelijk fenomeen van lichtabsorptie. En het grootste deel van het eiwit bevat deze drie aminozuren, met name tyrosine. Daarom kan het eiwitgehalte kwantitatief worden gedetecteerd met behulp van de UV-absorptiekarakteristiek bij een golflengte van 280 uur.

Bereiding van aminozuren

synthese

De meeste aminozuren die het eiwit vormen, worden biochemisch gesynthetiseerd door de Embden-Meyerhof-route met het citroenzuur-tussenproduct. De uitzondering is het aromatische aminozuur, histidine, de vroegere biosynthese met pentosefosfaat pentose intermediair erythro-4-fosfaat, dat wordt gesynthetiseerd door middel van ATP met fosforzuur ribose pyrofosfaat. Microben en planten kunnen alle aminozuren in het lichaam synthetiseren, dieren hebben een deel van het aminozuur dat niet in vivo kan worden gesynthetiseerd (essentiële aminozuren). Essentiële aminozuren worden over het algemeen gemetaboliseerd door koolhydraten en meer dan 14 enzymen zijn nodig voor biosynthese, niet-essentiële aminozuursynthese door meerstapsreacties (6 stappen of meer), en de synthese van essentiële aminozuren vereist meer, ongeveer 60 soorten betrokken enzymen. Biosynthetische aminozuren, naast de synthese van eiwitten als grondstoffen, maar ook voor alkaloïden, lignine en andere synthetische. Aan de andere kant wordt het aminozuur in het levende lichaam afgebroken vanwege de vorming van ketozuur door aminodraaiing of oxidatie, of wordt het door decarboxylatie tot een amine ontleed