Huis > Nieuws > Inhoud

Aminozuur zure base titratiecurve

Nov 02, 2017

Aminozuren zijn de verbindingen die zijn gesubstitueerd door aminozuren, die amino- en carboxylgroepen bevatten. Net als hydroxyzuren, kunnen aminozuren worden onderverdeeld in alfa-bèta, gamma -... W-aminozuren, maar de aminozuren die worden verkregen door proteolyse zijn alfa-aminozuren, en er zijn er slechts twee dozijn, die zijn de basiseenheden waaruit het eiwit bestaat.

Aminozuren zijn de basisstoffen die het eiwit vormen dat nodig is voor diervoeding. Organische verbindingen die alkalische aminozuren en zure carboxylgroepen bevatten. De aminogroep is alfa-amino op alfakoolstof. De aminozuren die eiwitten vormen, zijn meestal alfa-aminozuren.

Aminozuren kunnen via het metabolisme de volgende rollen in het lichaam spelen: om zuren, hormonen, antilichamen, creatine, enz. Te worden. Ga naar koolhydraten en vetten; Het oxideert koolstofdioxide en water en ureum en produceert energie.

Aminozuren als kleurloos, meer dan 200 ℃, smeltpunt dan het gemiddelde veel hogere smeltpunt van organische verbindingen. Alfa-aminozuur heeft vier verschillende aroma's van zuur, zoet, bitter en vers. Monosodium glutamaat en glycine zijn de meest gebruikte smaakstoffen. De aminopas is in het algemeen onoplosbaar in water, zuuroplossing en alkalische oplossing, niet oplosbaar of oplosbaar in organische oplosmiddelen zoals ethanol of ether. Aminozuren in de wateroplosbaarheid van het verschil is erg groot, zoals de minimale oplosbaarheid tyrosine, 25 ℃, tyrosine loste slechts 0,045 g 100 g water op, maar in hete handdoek is de oplosbaarheid van tyrosine groter. Lysine en spamaat zijn vaak aanwezig in de vorm van zoutzuur, omdat ze in hoge mate oplosbaar zijn in water en moeilijk te kristalliseren zijn vanwege de deliquescentie [5].

(1) de kleur en kleur van verschillende gangbare aminozuren zijn gemakkelijk kleurloze kristallen te zijn, en de kristallijne vorm varieert met de structuur van aminozuren. I-monoglutaminezuur is bijvoorbeeld een tetragon en D-monoglutaminezuur is een ruitvormige schilfer.

(2) aminozuurkristallisatie van hoog smeltpunt, smeltpunt is in het algemeen 200 ~ 200 ℃, veel aminozuren in of nabij het smeltpunt zullen worden afgebroken tot amine en CO2.

(3) de meeste aminozuren met oplosbaarheid zijn oplosbaar in water. De oplosbaarheid van verschillende aminozuren in water is anders, zoals oplosbaarheid van lysine, arginine en proline. De oplosbaarheid van tyrosine, cysteïne en histidine is erg klein. Allerlei aminozuren zijn oplosbaar in sterke basen en sterke zuren. Maar aminozuren zijn onoplosbaar of enigszins oplosbaar in ethanol.

(4) smaakaminozuren en hun derivaten hebben een bepaalde smaak, zoals zuur, zoet, bitter, enz. De smaak van de soort is gerelateerd aan het type aminozuur en de driedimensionale structuur. In het algemeen gesproken heeft het d-type aminozuur een zoete smaak en de zoete intensiteit ervan is hoger dan het overeenkomstige L1-aminozuur.

(5) de ultravioletabsorptie-eigenschappen van verschillende gangbare aminozuren hebben geen vermogen om zichtbaar licht te absorberen. Maar tyrosine, tryptofaan en fenylalanine hebben duidelijke fotoabsorptie in het ultraviolette gebied. De meeste eiwitten bevatten deze drie aminozuren, met name tyrosine. Daarom kan het eiwitgehalte kwantitatief worden gedetecteerd door uv-absorptiekarakteristiek van een golflengte van 280hm.

Aminozuurzuurbasetitratiecurve

Glycine, bijvoorbeeld: Moore glycine oplosbaar in water, de pH van de oplossing is 5,97, met standaard respectievelijk NaOH en HCl-titratie, pH-waarde van de oplossing op de y-as, toevoeging van HCl en NaOH, de X-as staat voor het aantal mol trekken, de titratiekromme . Een zeer belangrijk kenmerk van deze curve is dat bij pH = 2,34 en pH = 9,60, er twee buigpunten zijn, die respectievelijk pK1 en pK2 zijn. Regel: pH [R]. > pH> pK2 ', [R] [R +]> [R +]; Wanneer de pH pI is, is de netto lading nul, [R] = [R-]; Wanneer de pH Wanneer u een pH van> pI hebt, is de netto lading "-